ÖZEL AMAÇLI BUĞDAY UNU

 

Kullanım Alanları:

Her çeşit baklava ve börek yapımında, unlu mamuller üretiminde kullanılabilir.

Genel Özellikler

Yüksek oranda su kaldırması

Kuvvetli bir undur

Kolay açılma ve yırtılmama

Kuruma yapmaması

Parlak renk verir

Ürün renginin istenilen kırmızılığı vermesi

Baklavaya çıtırlık vermesi

Ambalajlama:

El değmeden otomasyon sistemi ile 25 ve 50 kg’lık PP çuvallar ile ambalajlanır. İsteğe göre krom nikel silo bas ile sevk edilebilir.  10kg’lık Kraft materyal ile ambalajlanabilir.

 

 

MADAK TARIM GIDA NAK.TURZ.TİC. VE SAN.LTD.ŞTİ.

Ürün Tanımı Formu

Özel Amaçlı Buğday Unu

 ÜRÜN İSMİ

 Özel Amaçlı Buğday Unu

ÖNEMLİ ÜRÜN KARAKTERLERİ

TİP



Özel Amaçlı Buğday Unu



Sedimantasyon (mL)



 Aranmaz

RUTUBET % (m/m)

14,5 % Maximum

Beklemeli Sedimantasyon (mL)

 Aranmaz

KM’DE KÜL (%)

Aranmaz

Düşme Sayısı (Sn)

 Aranmaz

KM’DE PROTEİN (%)

7 % Minimum

Asitlik (sülfürik ait cinsinden %)

0,07 Max.

(28606 Resmi Gazete, 2013/9 Tebliğ No)

Yabancı tat, koku, canlı/cansız böcek veya parçaları ve kalıntıları, hayvansal atık ve kalıntıları, yabancı ot tohumları gibi organik maddeler ile taş, kum, toprak ve metal gibi inorganik maddeleri içermemelidir.
2012/2 nolu Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında tanımlanan ekmek hariç olmak üzere ekmek çeşitleri, ekşi hamur ekmekleri ile baklava, börek, bisküvi, kek, pasta, yufka, pide, şebit, bazlama, simit, pizza, hamburger, karışık tahıllı ekmek gibi ürünler ile katkılı unlar, özel işlem görmüş unlar ve irmik altı unu gibi amaca yönelik mamullerin üretiminde kullanılan unu ihtiva eder.

ÜRÜNÜN TÜKETİM ŞEKLİ 

 Ekmek çeşitleri üretiminde, gıdalara ilave olarak direk kullanılır.

AMBALAJLAMA                    


Ambalaj malzemesi; 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğine uygun ve malzemelerden oluşur. 50 kg’lık olarak PP çuvallarla ambalajlanır. (dokuma sıklığı 5 adet ve 80 gr/m2) Dökme olarak sevk edilebilir. Un tankeri aynı Tebliğe uygun yeterli temizlik ve dezenfeksiyona izin veren maddeden yapılmış ve krom nikeldir.

 RAF ÖMRÜ



Serin, rutubetsiz, havadar ortamda ve ızgara üzerinde üretim tarihinden itibaren 6 ay

 TÜKETİCİ    KİTLESİ

Ekmek fabrikaları, fırınlar, unlu mamuller üreten iş yerleri, mutfak ve endüstriyel mutfaklar

 AMBALAJ  ÜSTÜ  BİLGİLER

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından alınan işletme kayıt numarası, kullanım ve depolama şartları, Ürün adı ve özellikleri, üretim ve son tüketim tarihi, içindekiler, kullanım amacı.

 TAŞIMA VE  DEPOLAMA

Üretim sonrası krom nikel silolara depolanır, el değmeden otomatik PLC sistem ile paketlenir, gıda güvenliğini sağlayabilecek araçlarla sevk edilir.

 

 

 

 

 

 

 

  © 2013 MADAK UN
Yeni İzmir Yolu 4. Km Çayırhisar Mevkki Çayırhisar/BALIKESİR