EKMEKLİK BUĞDAY UNU

 

Kullanım Alanları:

Her türlü fırında, ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde kullanılabilir.

Genel Özellikler

İstenilen tat ve lezzeti sağlar.

Standart ürün verir.

Su kaldırması yüksek olduğundan ürün miktarının fazladır.

Zamana ve yoğurmaya karşı toleranslıdır.

Düzgün ince kabuk yapısı ve mükemmel bıçak açma sağlanır.

İyi renk almış ve hacimli ekmekler üretilir.

Ürün ince,düzgün ve homojen gözenek yapısına sahiptir.

Uygun koşullarda saklandığında tazeliğini uzun süre korur.

Ambalajlama:

El değmeden otomasyon sistemi ile 25 ve 50 kg’lık PP çuvallar ile ambalajlanır. İsteğe göre krom nikel silo bas ile sevk edilebilir.  10kg’lık Kraft materyal ile ambalajlanabilir.


 

MADAK TARIM GIDA NAK.TURZ.TİC. VE SAN.LTD.ŞTİ.

Ürün Tanımı Formu

Ekmeklik Buğday Unu

 ÜRÜN İSMİ

 Ekmeklik Buğday Unu

ÖNEMLİ ÜRÜN KARAKTERLERİ

TİP



Ekmeklik Buğday Unu



Sedimantasyon (mL)



30 Min.

RUTUBET % (m/m)

14,5 % Maximum

Beklemeli Sedimantasyon (mL)

30 Min.

KM’DE KÜL (%)

0,70 < % Kül ≤ 0,80

Düşme Sayısı (Sn)

250 Min.

KM’DE PROTEİN (%)

10,5 % Minimum

Asitlik (sülfürik ait cinsinden %)

0,07 Max.

(28606 Resmi Gazete, 2013/9 Tebliğ No)

Yabancı tat, koku, canlı/cansız böcek veya parçaları ve kalıntıları, hayvansal atık ve kalıntıları, yabancı ot tohumları gibi organik maddeler ile taş, kum, toprak ve metal gibi inorganik maddeleri içermemelidir.
04/01/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/2 nolu Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında tanımlanan ekmeğin üretiminde kullanılan unu ihtiva eder.

ÜRÜNÜN TÜKETİM ŞEKLİ 

 Ekmek üretiminde, gıdalara ilave olarak direk kullanılır.

AMBALAJLAMA                    



Ambalaj malzemesi; 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliğine uygun ve malzemelerden oluşur. 25 ve 50 kg’lık olarak PP çuvallarla ambalajlanır. (dokuma sıklığı 5 adet ve 80 gr/m2) 10 kg’lık olarak Kraft Ambalaj ile ambalajlanır. Dökme olarak sevk edilebilir. Un tankeri aynı Tebliğe uygun yeterli temizlik ve dezenfeksiyona izin veren maddeden yapılmış ve krom nikeldir.

 RAF ÖMRÜ



Serin, rutubetsiz, havadar ortamda ve ızgara üzerinde üretim tarihinden itibaren 6 ay

 TÜKETİCİ    KİTLESİ

Ekmek fabrikaları, fırınlar, unlu mamuller üreten iş yerleri, mutfak ve endüstriyel mutfaklar

 AMBALAJ  ÜSTÜ  BİLGİLER

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından alınan işletme kayıt numarası, kullanım ve depolama şartları, Ürün adı ve özellikleri, üretim ve son tüketim tarihi, içindekiler, kullanım amacı.

 TAŞIMA VE  DEPOLAMA

Üretim sonrası krom nikel silolara depolanır, el değmeden otomatik PLC sistem ile paketlenir, gıda güvenliğini sağlayabilecek araçlarla sevk edilir.

 

  © 2013 MADAK UN
Yeni İzmir Yolu 4. Km Çayırhisar Mevkki Çayırhisar/BALIKESİR